Момичета от Търговище стават посланици на Награда на херцога на Единбург

  • 23 май 2020, 10:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium youthcivicengagement

Селин Билгинова и Айсун Исметова от град Търговище ще бъдат посланици на престижната Международна награда на херцога на Единбург. Те са част от националния офис и имат право да дават идеи, предложения и препоръки за дейността на организацията. Двете момичета са ученички в Първо СУ "Св.Седмочисленици" и с този успех достигнаха до сребърно ниво в Наградата.

Девойките ще са в пряка връзка с ръководния екип на Наградата, ще имат специални мисии, сред които най-важната е да вдъхновяват други младежи да се включат в международната програма.

Броят на участниците от школото се увеличава. Общо 18 младежи са се включили на ниво "Бронз", които благодарение на помощта на своите ментори те развиват ключови житейски и лидерски умения.

Международната награда на Херцога на Единбург е водеща младежка програма за личностно развитие и постижения. Тя работи активно в 21 български града с 250 доброволци и над 750 младежи. Межуднародната награда има три нива - бронз, сребро и злато, в които участниците си поставят стимулиращи лични цели, които с постоянство, насоки и подкрепа от опитни ментори трябва да постигнат за определен период от време.

Снимката е илюстративна