Монтана ще има център с боулинг и роботика

  • 22 октомври 2020, 10:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium pic 2

Кметът на Монтана Златко Живков подписа в присъствието на Министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев и Ръководителя на Програмния оператор – Цветана Герджикова, договор по проект „Изграждане на Младежки център – Монтана“.

Стойността на проекта е 3 790 896 лв., с продължителност от 42 месеца, а изпълнението му е планирано в 11 отделни дейности.

Най-големият ресурс по проекта е насочен към изграждането и оборудването на центъра, който ще се намира на входа на парк „Огоста“. Предвижда се в него да има обособени Зона за обучения, включваща семинарна зала, зали за модерни танци, гимнастика/аеробика, компютърна зала/зала по роботика, Многофункционална зала с малка сцена; Спортна зона, включваща боулинг зала, комбинирано игрище за тенис на корт и бадминтон; спортна зона на открито, включваща игрално поле за петанка и въжена пътека; Зона за настаняване с 36 места; Административна зона.

Планирано е създаването на различни клубове – роботика и нови технологии; тенис на корт; бадминтон; аеробика и др. Ключови в работата с младежи са различни работилници, обучения по ключови компетентности, летни занимания и др. Важна част от дейността на Центъра е съвместната работа и обмяната на опит с другите младежки центрове в страната и в другите европейски страни.

В различните дейности на Младежки център – Монтана ще се включат поне 1000 младежи на възраст между 15 и 29 години, като 20% от тях са младежи от уязвими групи.Националният конкурс „Кмет на годината“ 2020 вече тече. Гласувайте за своя кмет на kmetnagodinata.bg.