Мъглиж помага на младеж в будна кома

  • 11 януари 2013, 11:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0c1ea321d7

Община Мъглиж стартира благотворителна кампания в подкрепа на 24-годишния младеж Александър Димитров, който от края на миналата година е в будна кома в ямболската болница.


„Майката на Сашо е мъглижанка, а дядо му и баба и други негови близки и сега живеят при нас”, заяви в петък кметът на подбалканското градче Господин Господинов. Първата благотворителна проява – концерт на деца от домове лишени от родителски грижи и самодейци от Стара Загора, ще бъде в понеделник в мъглижкото читалище „Пробуда”.


След концерта на благотворителен търг щели да бъдат разпродадени картини на български и руски художници, дарени на общината след международния пленер, проведен миналото лято в Мъглиж. Много мъглижани са внесли и лични средства  в набирателната сметка, открита от близките на Сашо.


Според инициаторите на благотворителната кампания подкрепата на Александър Димитров вече е излязла извън границите на страницата. Негова съученичка е организирала благотворителен концерт в английската столица Лондон. Приятели на Сашо в САЩ пък готвели спортни турнири в различни градове също с благотворителна цел.


Александър Димитров падна от 6-ия етаж на семейния апартамент в Ямбол в края на миналата година  и получи тежки увреждания. Първите животоспасяващи операции са били извършено от лекарите в ямболската болница. От близо месец той е в будна кома и се нуждаел от по-нататъшна специализирана помощ във Военно-медицинска академия. Преместването на Сашо вече било планирано за идния понеделник, но според близките му лечението щяло да струва по 1500 лв на ден, а те нямали възможност да ги осигурят.