Мъж от Асевновград съди държавата за отказано лечение

  • 18 юли 2014, 12:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53994b3104d3f

Млад мъж от Асеновград е завел дело срещу държавата, тъй като получил отказ да му бъде заплатено лечението от рак. Николай Иванов се разболял преди 3 години от тумор на дебелото черво и бил опериран във ВМА в София. Направили му и химиотерапия, но след това ракът отново се върнал.

Вторият път медиците обявили, че няма вече лечение и му дали два месеца живот. 28-годишният мъж обаче решил, че няма да се предаде така лесно и се обърнал към университетската болница в испанския град Навара, където го приели незабавно и започнали да го лекуват. Испанските доктори направили и ваксина, която била индивидуална за него и днес той е напълно здрав. Опитът му да получи пари от министерството на здравеопазването, за да заплати ваксината обаче били порязани.


От ведомството му казали, че е лекуван експериментално, а за това у нас пари не се отпускат. Ваксината на асеновградчанина струва 25 000 евро. За толкова е заведеният от него иск в Софийски административен съд. Николай е убеден, че ще спечели, тъй като лечението му изобщо не е експеримент, а ваксини срещу рак се поставят по цял свят от 10 години.


*Още новини от Асеновград четете тук