Мъжки булки се цанят за миски

  • 24 януари 2013, 12:58
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0d1547b66e

И мъжките булки се уредиха с корона за миски. Най-красиви мома и жених ще избират зрители и жури на международната маскарадна фиеста в Перник. Всяка година се пуска тематична награда, тази зима за призове ще се борят ергените, маскирани като младоженци.  По силата на сурвакарската традиция и булката и женихът задължително са мъже.


Закачката взриви фейса. Участници от селските групи вече търсят трескаво в социалната мрежа помощ от фризьори, които да им оформят перуките и гримьори, които да им оправят макиажа. Ще бъдем толкова красиви, колкото никога не сме били, заканват се „младоженците“. По-крайните даже се заричат и на маникюр да отидат и да дефилират с майтапчийски ноктопластики. Досега не си даваха много зор. Напротив, изглеждаха ужасно с кръгчета червено червило по лицата вместо руж, за да разсмиват зрителите. Колко ще се издокарат за тазгодишното шоу, ще се разбере на 2-ри и 3-ти февруари.


За първи път пък в Сурвакарското село на площад „Кракра“ ще се прави изложение на пърцуца. На специален базар ще бъдат показани отбрани сортова домашна ракия и вино, пача и вариво.