Музеи в Банско работят до полунощ за двоен празник

  • 02 май 2017, 21:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium bansko muzei 8

[caption id="attachment_119147" align="aligncenter" width="800"]bansko_muzei_8 снимка: banskocity.bg[/caption]

Музеен комплекс-Банско ще отбележи Международния ден на музеите, който е на 18 май, с много работа. По повод и Европейската нощ на музеите всички културни институции ще работят безплатно и с удължено работно време на 20 май, събота.

Къщата-музей „Никола Вапцаров” ще отвори врати в 09,00 часа и ще приема посетители чак до 23,00 часа. Само следобед за времето от 14,00 до 17,00 часа музеят ще е затворен.

Със същото работно време са и служителите, които отговарят за постоянната иконна изложба. Туристи от страната и чужбина ще могат да видят уникални икони.

Ще работят с удължено работно време Духовно-историческият център „Свети Паисий Хилендарски”, Веляновата къща, Историко-етнографски музей „Радонова къща” и Къща-музей „Неофит Рилски.

„Каним всички наши приятели, жители и гости на град Банско да бъдат с нас на празника и да съпреживеем заедно докосването до свидетелствата на завещаното от предците, до белезите и символите на националната ни идентичност и гордост”, апелират от Музеен комплекс-Банско.