Музей показва с 3D прожекции красотите на Габровско

  • 20 юни 2017, 12:52
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium front

Единственият по рода си на Балканския полуостров, Интерактивен музей на индустрията в Габрово отразява най-новите тенденции в музейното дело. Неговата елегантна архитектура, модерен дизайн, богато тематично съдържание, съвременни експозиционни технологии и атрактивни аудио-визуални приложения създават автентична и незабравима атмосфера.

Thumb dsc 0173

Музеят е проектиран по атрактивен и провокатичен начин, за да съхрани, интерпретира, популяризира, развива, възпитава и разпространява местните ресурси сред широк спектър от публики на местно, регионално, национално и световно ниво.

Туристическата атракция е открита на 21 март 2014 г., за да пресъздава индустриалното наследство на Габрово, предлагайки на посетителите вълнуващо пътешествие през три исторически епохи – индустриализация, социализъм и съвремие.

Thumb dsc 5357

Тематичният декор и специфичният дух на времето са обогатени с виртуални разказвачи, множество визуални, звукови и светлинни ефекти. Модерна зала за 3D прожекции представя най-красивите и емблематични забележителности в околността, а високо-технологично оборудване привлича минувачите с незабравимо вечерно светлинно шоу, прожектирано на фасадата.

Музеят предлага на своите гости иновативно интерактивно изживяване в област от социално-икономическия живот, традиционно достъпна единствено в антикварната литература и старите архиви. Мисията му е да надгражда културно-туристическия продукт на региона, разкривайки богатството на дълголетни традиции и вдъхновяващо историческо наследство, свързани с индустриалното минало, настояще и бъдеще на града.