МВР: Пътната обстановка остава критична в 4 области

  • 31 декември 2016, 10:50
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium kat

[caption id="attachment_99723" align="aligncenter" width="598"]snqg Около 500 автомобила и един автобус са прекарали нощта в двете пътни отсечки около Айтос[/caption]

Сериозна остава обстановката на територията на областите Бургас, Варна, Шумен и Добрич, съобщиха от пресцентъра на МВР. Извършена е евакуация и е оказана пряка помощ на стотици хора, оказали се в снежния капан. Най-сериозна продължава да е ситуацията на пътя Карнобат и Айтос. Продължават действията по изтеглянето на автомобилите, което се извършва с помощта на верижна техника. Само през тази нощ бяха изтеглени над 80 превозни средства.

На територията на област Шумен е затворен за движение пътят между областния център и град Каолиново. През нощта бяха евакуирани пет човека от пътя между Нова пазар и Плиска. Към момента пожарни екипи извозват болните на хемодиализа, а един екип пътува към село Венец за оказване на помощ на 8 възрастни човека и две деца. На над 20 сигнала са реагирали пожарните екипи на територията на област Добрич. Затворени временно за преминаване са пътищата Варна – Дуранкулак, Добрич – Албена, както и Добрич – село Карапелит. Над 160 са хората, които са потърсили помощ и на които е оказана помощ от спасителните екипи.

snqg2

"Около 500 автомобила и един автобус са прекарали нощта в двете пътни отсечки около Айтос, които се използваха за обходни маршрути след вчерашното затваряне на магистрала "Тракия". Заради всичко това решихме да затворим всички пътища към Бургас", заяви на извънредна пресконференция Борисов.

По-късно той написа в профила си във Фейсбук, че рисковете от вчерашната верижна катастрофа на "Тракия" не са били дооценени. Той разкритикува остро шофьорите на камионите, които аварираха на обходните маршрути, тъй като не са се подчинили на забраната за движение.

На територията на област Варна пожарните екипи са реагирали на повече от 60 сигнали. Оказана е пряка помощ и е извършена евакуация на почти 50 човека. От преспите са изтеглени десетки леки автомобили, два микробуса и 15 тежкотоварни камиона.