МВР се произнася в понеделник по случая „Калинка”

  • 27 октомври 2012, 15:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a07047aa768

МВР ще се произнесе по случая с говорителя на варненската полиция Калинка Пенчева в понеделник. Това обяви днес вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му проверката още продължава и "днес работи комисията, която трябва да се срещне със свидетелите, служителката и лицето, което беше обидено по този недостоен начин".


По-рано днес стана известно, че вътрешното ведомство е поканило на беседа тази сутрин автора на снимката на тримата спящи полицаи във Варна Боян Максимов. След публикуването на фотоса в социалните мрежи, той първо беше наречен "селски глупак" от говорителката на областната дирекция Калинка Пенчева, след което по разпореждане на премиера Бойко Борисов започна наказателно производство срещу самата Пенчева.


Министър Цветанов се надява до края на деня комисията да е приключила с изготвянето на справката по случая, която ще бъде връчена на служителката, за да се запознае с нея. „След приключването на тези задължителни процедури, се надявам, че в понеделник ще можем да се произнесем по случая", каза той.


В социалната мрежа Facebook се организира утре събиране на граждани при езерото "Ариана" в София в подкрепа на Боян Максимов, заради поканването му от полицията на "беседа". "Това, което се случва с него, може да се случи с всеки от нас! Да го подкрепим!...", гласи събитието "Будните срещу спящите - спрете произвола!"