Мюзикълът "Чикаго" с премиера в Летния театър на Варна

  • 24 юли 2019, 17:02
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 24 %d1%87%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%b3%d0%be3

Познатият повече като комедиен актьор Мариан Бачев ще блесне с главна роля в хитовия мюзикъл „Чикаго“ във варненската интерпретация на режисьора Борис Панкин. Премиерата е довечера на откритата сцена на Летния театър и е съвместно събитие на Международния музикален фестивал „Варненско лято“ и проекта „Опера в Летния театър“.

Шедьовърът „Чикаго“ с музиката на Джон Кандър и либретото на Фред Еб и Боб Фос е многократно поставян и награждаван, има над 16 000 спектакъла и е аплодиран от над 17 млн. зрители по сцените на 25 държави, сред които и България. Артистите за варненския му вариант бяха избрани с национален кастинг с много строг регламент. За първи път в България в интрепретацията на Варненската опера публиката ще гледа и играещ хореограф – Анастасия Неделчева не просто „запълва дупка“ в артистичния състав, но  изпълнява ролята на един от шестте убийци в прочутото затворническо танго и преминава през всяка по-голяма или по-малка хореография като танцьор солист, обяснява в аванс Борис Панкин, който заедно с екипа на мюзикъла „Да пееш под дъжда“ бе удостоен с награда „Варна“. 

Новият му спектакъл ще бъде отново с музика на живо, като оркестърът на Варненската опера с диригент Страцимир Павлов този път няма да бъде в оркестрината, а на сцената, като музикантите ще бъдат и участници в действието. Така „Чикаго“ може да пътува повече и да се представя и на сцени без оркестрина.