На 4 г. е най-малкият читател на библиотеката в Разград

  • 15 май 2019, 16:59
  • Default profile Автор Станка Христова
Medium 991 ratio biblioteka

Четиригодишно  момченце е най-малкият читател на библиотеката в Разград. Малкият Александър Иванов е възпитаник на детска градина „Лудогорче“ в града, но вече ползва книжки за четене от фонда на регионалната бибилотека „Проф. Боян Пенев“, съобщават от пресцентъра на книгохранилището.

За първи път Сашко посетил библиотеката когато бил на 3 години. Баба му Ценка Николова го довела в лятната читалня „Под небето“, където той сам съставял приказки по книжките с картинки. Докато фантазирал по сюжетите на изрисуваните страници, малкият научил и буквите и вече чете сам.

Четиригодишният  читател е много любопитен, споделят библиотечните работници. Той вече редовно идвал в книгохранилището с баба си, избирал си книжки и опитвал да чете все по-дълги текстове. Когато се изморял настоявал възрастните бързо да му дочетат книжката, за да вземе от библиотеката нова.

Александър учел с удоволствие и английски, но най-любомито му  занимание било декламацията. Той вече е участвал в уъркшоповете на  библиотеката, където рецитирал с вдъхновение „Аз съм българче“ и събрал овациите на публиката.

Общо 11 малки читатели от 4 до 14 години бяха отличени от регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград  като най-активни посетители на детския й отдел. Те получиха  призове за участието си в кампанията „Една година приключения“, с която  библиотечната управа насърчава децата да четат книги.