Начало на конкурса „Кмет на месеца“ за април, гласувайте!

  • 04 април 2016, 21:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 75cc b7d3

Стартира четвъртото издание на конкурса „Кмет на месеца“ за 2016 г. Темата, по която ще се състезават градоначалниците е "Сигурност".


В последните месеци страната ни е изправена пред сериозно предизвикателство. Над 12 хиляди души остават в бежанския лагер в Идомени на гръцко-македонската граница. Хората отказват да се преместят в пригодените от гръцките власти убежища в страната заради слуховете, че Балканският маршрут към Централна Европа ще бъде отворен отново. В района имаше и сблъсъци между полицията и мигрантите


През последните дни в социалните мрежи се появиха съобщения, че блокадата по границите към Западна Европа ще бъде свалена, което допълнително обнадежди търсещите убежище.


Усложнената ситуация, на километри от нас, държи в напрежение кметовете и голяма част от тях взеха адекватни мерки, за да осигурят спокойствие на съгражданите си.


От днес, до 30-ти април, ще имате възможност да определите кой се е справил най-добре с подсигуряването на сигурност в своето населено място. Както досега, ще имате възможност да гласувате всеки ден за своя фаворит.


В категория „общини с население до 20 000 души“ номинираните кметове са:


Васко Стоилков (Сливница), Николай Георгиев (Кресна), д-р Владимир Владимиров (Кула), Илиян Янчев (Малко Търново) и Румен Павлов (Стражица);


В категория „общини с население между 20 000 души и 50 000 души“ номинираните кметове са:


Корнелия Маринова (Ловеч), Николай Мелемов (Смолян), Владимир Москов (Гоце Делчев), Генади Събков (Мездра) и инж. Ешреф Ешрефов (Омуртаг);


В категория „общини с население над 50 000 души“ са:


Атанас Камбитов (Благоевград), Йордан Йорданов (Добрич), Галина Стоянова (Казанлък), Любомир Христов (Шумен) и Стефан Радев (Сливен).


Гласувайте за своя фаворит ТУК.