Над 100 милиона лв. са инвестирани по Програмата за развитие на селските райони в 9 общини на Смолянска област

  • 17 декември 2015, 06:21
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5da42ed831

Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие" в Смолян представи в снимки успешно реализирани поректи в девет от десетте общини на Смолянска област, финансирани със средства по Програмата за развитие на селските райони за периода от 2007 до 2013г.


През изминалия програмен период на територията на областта са осъществени 84 проекта в общините, изплатена субсидия около 100 млн. лв., съобщи шефът на Областната дирекция Денислав Костов, който откри фотоизложбата и допълни, че плащанията продължават цифрата не е окончателна и ще нараства. Чсъс средствата в 9 от 10-те общини изцяло са подновени или наново изградени паркове, места за отдих, улици и други обекти.


„Представяме една малка част от нещата, които ДФЗ на местно ниво успя да реализира. Последните два месеца обиколихме почти всички общини и видяхме резултатите от нашата работа. Всички тези хубави неща дават смисъл на нашата работа и на хората в съответните населени места, за да се чувстват по-добре, да имат инициативата да продължат да кандидатстват и да подобрят регионите си“, каза още Костов.


„С удоволствие приех да открием заедно тази изложба –първо за да популяризираме ПРСР, да покажем резултатите, които е постигнала всяка една от деветте общини и да окуражим общините и частните бенефициенти да бъдат по-активни и да подадат своите проекти“, каза на откриването на изложбата областният управител Недялко Славов.


Изложбата беше съпроводена с Коледен концерт с участието на деца от Националното училище по фолклорни изкуства в Широка лъка. От ОД на ДФ"Земеделие" - Смолян подариха пакети с лакомства на всички деца, участващи в програмата, която завърши със сурвакане и хубави пожелания.


Спечели фотоапарат и други награди от Kmeta.bg и „Техномаркет“