Над 200 души по стъпките на Апостола в юбилейния 25-и поход

  • 09 юли 2019, 17:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%bf%d0%be%d1%85%d0%be%d0%b41

Общо 210 души, разпределени в осем лъча, ще се включат в тазгодишния юбилеен 25-и Национален поход „По стъпките на Апостола”. Най-възрастните участници са един от основателите на похода и почетен председател на Общински комитет „Васил Левски” – Плевен, Васил Копчев и карловецът Васил Чардаклиев, родственик на Левски. Най-малък е Йордан, който през август ще посрещне 4-ия си рожден ден.

В юбилейния преход ще има голяма група от Карлово, ще се включат участници и от градовете Видин, Никопол, София, Шумен, Левски, обяви в Плевен д-р Галина Цветкова, организатор на похода и дългогодишен участник в него.

Сред учениците най-много традиционно са от плевенската Математическа гимназия „Гео Милев”, за първа година масово се включват и деца от начален курс – осмият лъч ще е съставен изцяло от ученици от ОУ „Йордан Йовков” и СУ „Иван Вазов”. Походниците ще бъдат изпратени в Плевен на 11 юли в 18.30 часа пред паметника на Апостола, тържественото им влизане и посрещане в Карлово ще е на 18 юли в 10.30 часа. Вечерта по повод 25-годишнината на похода в къщата на Левски ще бъде представена мултимедийна презентация, очаква се гост да бъде Президентът на Република България Румен Радев.

Тази година за всички са изработени специални шалчета с мотото на похода: „Напред към възраждането, назад към природата - дайте шанс на младите!”.