Над 200 двойки от Европа идват на турнир по танци в Русе

  • 21 ноември 2013, 15:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5dca911f85

На 23 и 24 ноември Русе ще бъде домакин на Международен турнир по спортни танци RUSE INERNATIONAL OPEN 2013. Това стана ясно на пресконференция по повод събитието, на която присъстваха кметът на Русе Пламен Стоилов, директорът на дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова, директорът на Общински младежки дом-Русе Мариян Савов и управителят на Клуб по спортни танци "Настроение" Иван Деспотов.


Надпреварата ще премине под патронажа на градоначалника на крайдунавския град. В тази връзка, той сподели, че това спортно събитие е част от амбициозната програма на неговия екип в областта на спорта. "Полагаме усилия както за подобряване на спортната база, така и за възстановяване на колективните спортове в Русе", каза Стоилов. Той допълни, че спортните танци са един изключително атрактивен спорт, към който има голям интерес и това е причината местната власт да подкрепи организирането на едно такова престижно състезание. Стоилов подчерта, че не бива да се пренебрегва и икономическия ефект от провеждането на подобни надпревари, които стимулират местната икономика.


Иван Деспотов каза, че от години Русе не е бил домакин на подобна престижна надпревара. До момента в нея са заявили участие над 200 двойки от цяла Европа - Русия, Италия, Норвегия, Полша, Турция, Гърция и други. Те ще бъдат оценявани от съдийски състав от 13 националности, каквото е изискването за турнир от този ранг. Главен съдия ще бъде Георги Радукан от Румъния.


Турнирът ще се проведе в зала "Дунав". Официалното му откриване ще бъдe на 23 ноември от 19ч. Тогава е и началото на финалите. Събитието се организира в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 година.