Над 2000 хил. души на протест срещу агресията в Раднево

  • 04 май 2016, 18:48
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 7257 76e0

Над 2000 души участват в протест и тази вечер срещу агресията и безнаказаността в Раднево. Повод за третия ден на протести е инцидент в центъра на града на 2 май заради отнето предимство.


Трима нападнати младежи са в болница, а четирима роми, които са ги пребили с бухалки, са в ареста. Утре Окръжна прокуратура ще поиска мярка "постоянен арест" и за четиримата, съобщава БНР.


В понеделник на кръстовище в града при отнето предимство на автомобил се е стигнало до бой между две групи. Едната група е била от роми, а другата - от българи.


 


Пострадали са трима души - единият е прободна рана в областта на белия дроб, вторият е с пукнат череп, а третият - със счупена челюст и с комоцио. Свидетели на саморазправата стават около стотина души.


Пред Kmeta.bg кметът на Раднево Теньо Тенев коментира, че не трябва извършители на множество престъпления да остават ненаказани. "Едва ли има кмет на община, който ще се чуства щастлив , че населеното му място влиза в националните медии с кървави сбивания", каза Тенев.