Над 3 883 000 лв. за ремонт на пътища и улици в Ловеч

  • 22 март 2019, 14:28
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium remonti

Текущите ремонти на пътната и уличната инфраструктура в града е на стойност над 3 883 000 лв., съобщи инж. Николай Стоянов, директор на Дирекция „Техническа инфраструктура и околна среда“ в Община Ловеч.

Най-видима за гражданите е дейността на площад „Тодор Кирков” в кв. „Вароша“ . Там демонтажните дейности са изпълнени на 80%. Готова е голяма част от осветлението и отводнението, както конструктивната част на новия фонтан и чешмата. Вече започват дейностите по полагане на настилката. Крайният срок за изпълнение е краят на м. юни 2019 г., изпълнението в момента е в срок.

Тече усилен основен ремонт на шест улици в кв. „Дикисана“ –  улиците „Княз Александър Батенберг“, „Цар Самуил“, „Цар Шишман, „Дикисанска“, „Княгиня Невинна“ и „Велики Преслав“.  Всички кабели по тези улици ще бъдат свалени под земята в колектори.Така в края на август голямата част от този квартал ще бъде с обновени улици.

Основен ремонт се прави и на ул. „Янтра“  в кв. „Гозница“.

Започва и ремонт на ул. „Осъмска“ от Транспортния мост на бул. „Велико Търново“ до след митницата. Ще се правят тротоари, улично платно и осветление.

Извършват се ремонтни дейности и на уличната настилка. До края на август в Ловеч ще бъдат изкърпени над 66 хил. кв. м улична настилка, над 11 хил. кв. м тротоари. Отделно се ремонтират 26 хил. кв. м улици в селата. Две главни улици в с. Малиново ще бъдат ремонтирани. Още – ще се прави текущ ремонт на шест общински пътя – това са отсечката  Баховица – Николаево, пътят за Смочан, за Гостиня, за Скобелево, от Александрово до Дренов и от Дренов до Слатина.