Над 5000 посетиха виртуалните дни на кариерата в Русе

  • 27 март 2020, 20:06
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium v11

5200 души участваха в тазгодишното издание на най-големия кариерен форум в страната „Национални дни на кариерата“. Това става ясно от предоставените данни на Областна администрация Русе от организатора на събитието JobTiger.

Инициативата се провежда за деветнадесета поредна година в България, като за първи път тя се състоя изцяло виртуално. По този начин освен насърчаването на контакти между предлагащи и търсещи работи, бяха спазени и препоръките на всички компетентни институции в страната, целящи недопускане разпространението на заболяването COVID-19. През годините форумът даде шанс на над 45 000 младежи да започнат своята нова или първа работа, отбелязват още организаторите, като представени са били всички сектори на българската икономика.

Припомняме, че Областна администрация Русе подкрепи инициативата и стана неин институционален партньор.

Областният управител Галин Григоров изказва благодарност на екипа на JobTiger и изразява увереност, че сътрудничеството в името на кариерното развитие на студентите от България, в т.ч. и на обучаващите се в Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще продължи да бъде приоритет в отношенията между двете организации.