Над 550 души от Сатовча с безплатни прегледи

  • 12 септември 2019, 08:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium doctor 1228627 960 720

Голям интерес сред населението предизвикаха организираните от община Сатовча за пета поредна година специализирани безплатни медицински прегледи за възрастни хора. Те бяха част от втория етап от Програмата „Забавно лято, грижовна есен“, която се провежда на територията на общината със съдействието на кмета Арбен Мименов, в партньорство с Фондация „BCause“ и Фондация „Направи добро – Александровска“  към Александровска болница, с финансовата подкрепа на фирма за производство на тютюневи изделия. Част от инициативите на тази компания са насочени за корпоративна социална отговорност, за подпомагане на общности в различни тютюнопроизводителни региони и общини.

Над 550 жители на община Сатовча се възползваха от възможността да се консултират за своето здраве със специалисти – кардиолог, ортопед, ендокринолог и невролог.

Специализираните безплатни прегледи се проведоха в периода от 27 до 30 август в селата  Сатовча, Вълкосел, Кочан и Слащен, но право да се прегледат имаха хора от всички населени места в общината.