Наградиха най-добрите на фестивала „Тополи пее и се смее“

  • 26 август 2019, 13:19
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 26 %d1%82%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8

С награждаване на най-добрите участници завърши фестивалът „Тополи пее и се смее“, който се проведе през почивните дни в едноименното село край Варна. В осмото му издание участваха 52 певчески групи, 68 индивидуални изпълнители на песни, 11 артисти на словесен фолклор и 9 танцови формации. В двата фестивални дни, изпълнени с много песни и смях, заедно с българските представители премериха сили и гости от Украйна и Полша.

Статуетката на кмета на Тополи Демир Георгиев отиде при певците от община Мездра. Председателят на общинската комисия по туризъм Марица Гърдева връчи специална награда на изпълнителите от с. Алваново, община Търговище. Те получиха картина с хумористичен акцент, нарисувана специално за фестивала от варненската художничка и журналистка Ели Маринова.

„Тополи пее и се смее“ се организира от кметството на селото и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1927“ и се осъществява с финансовата подкрепа на общинския фонд „Култура”. От 2013 г. фестивалът е национален, а последното му издание се превърна в истински празник във варненското село, което през май отбеляза 140-годишнината от основаването си и 50 години от преселването на жителите от селата Аспарухово, Дебелец и Голямо Далчево.