Наградиха ветерани от войните във Велико Търново

  • 08 май 2015, 14:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 4611 705e

Заместник-областният управител доц. Любомира Попова награди 29 ветерани от войните от област Велико Търново с юбилейни медали. Всеки от тях получи и поздравителен адрес, а за дамите имаше и букети. 


Повечето от ветераните са над 85 години и въпреки това бяха дошли, за да получат медалите си. Награждаването по повод 70 години от победата във Втората световна война се състоя в Гербовата зала на Областна администрация. То беше организирано от  Иван Коев, председател на Областния съюз на ветераните, който беше осигурил и медалите.


След това за бившите военни имаше и празничен обяд. Церемонията  започна с Химна на Република България и с бойния марш „Велик е нашия войник”. Недялка Костова от общинската организация на ветераните в  Горна Оряховица прочете стихотворението „Ветерани на военното гробище при Харкар”.


Юбилеен медал получиха и зам.-областният управител доц. Любомира Попова и генерал-майор Тодор Дочев, началник на НВУ „Васил Левски”, инж. Добромир Добрев, кмет на Община Горна Оряховица, под полк. Пламен Трендафилов, началник Военно окръжие – Велико Търново, полк. Евгени Русев, председател на Сдружение към Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса, Кинка Добрева,председател на Дружество „Военноинвалид” – Велико Търново към Съюза на военноинвалидите и военно пострадалите в България, и ръководители от Областната организaция на ветераните от войните. Плакет на Областна администрация получи председателят на Областния съюз на ветераните Иван Коев.