Награждават педагози и ученици на 24 май в Ловеч

  • 23 май 2016, 09:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 4d5519c8 cc56 1fc0

Ловеч ще отбележи празника на славянската писменост и култура без традиционното дефиле, а с богата програма, в която ще участват талантливи ученици от ловешки училища.


На 24 май ученици и педагози, дейци на културата ще се съберат за тържествено откриване на празника пред новия катедрален храм  „Свети свети Кирил и Методий“. Там ще бъдат връчени ежегодните персонални награди на изявени дейци в областта на образованието и възпитанието. Четирима педагози ще бъдат удостоени с барелефа „Св. св. Кирил и Методий“ на Община Ловеч. За първи път ще бъдат наградени и 13 изявени ученици със специален плакет с лика на светите братя. Това са ученици, които са постигнали успехи и са представили достойно своето училище през годината.


В празничната програма ще участват вокални групи и танцови състави от ловешки училища, балет „Ралица“, Духовият оркестър с мажоретките с ръководител Тотко Рогашки и др.


Вечерта от 17,30 ч. започват „Празничните музикални хоризонти” с изпълнения на поп, рок и класическа музика. Празничният концерт е със специалното участие на Чавдар Вълков – цигулка, и възпитаници на Детската музикална школа при Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.”