Най-после продадоха балнеосанаториума в Стефан Караджово

  • 07 януари 2015, 12:13
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54ad21e54648f

Балнеосанаториумът в село Стефан караджово вече е продаден . Това е най-хубавата новина за местните, защото те отново ще могат да се лекуват с минерлан вода, ще идват повече хора в селото, а ще се отворят и нови работни места. След 6-годишна сага най-после западналото лечебно заведение бе продадено, което означава, че то скоро ще заработи.


През последните години се провалиха няколко търга въпреки интереса на родни и чужди инвеститори. На последния търг се явява само един кандидат и в края на 2014 г. стана новият собственик на сградата и прилежащата към нея земя от 24 декара, съобщава сайтът на общината. Местната фирма "Проагроинвест" е новият собственик, който дори вее се е разплатил с обкината. По сметката на местната управа - община Болярово се преведени 550 247 лева без ДДС.


Общинският кмет споделя, че предстои отдаване на концесия на минералната вода. Общински съвет - Болярово ще гласува решение, с което ще даде право на новия собственик да има право на ползване на водата. Защото иначе е невъзможно да се използва сградата по предназначение. Посоченият в договора начин на трайно ползване е комплекс за здравеопазване. За всички на територията на общината ще е радващо бъдещото му разработване като такъв.


Стефанкараджовската минерална вода помага при сърдечно-съдови заболявания и някои вътрешни болести. Кожни заболявания лекува пък водата на кладенец край селото. Изворната вода пълни малък открит басейн, който през лятото може да се ползва за бани. В непосредствена близост беше изграден параклис, има и база за краткотраен отдих.