„Най-сладкият ден“ събира варненци

  • 25 май 2019, 08:57
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium zeiss sunglasses tints

Малки, големи и още по-големи варненци ще събере за десети път на централния вход на Морската градина детският и младежки културен форум „Най-сладкият ден“. Юбилейното му издание ще се проведе днес, 25 май, събота, между 10 и 20 ч. Входът, както винаги, ще е свободен.

За малчуганите организаторите са подготвили много почерпки и изненади. През целия ден ще се раздават балони, ще има безплатни дегустации на сладоледи, торти, сладкиши и бонбони. Децата ще могат да се включат в множество творчески работилници за приложно творчество, да участват в конкурси и състезания с предметни награди и лакомства.

Програмата на целодневния концерт е изпъстрена с песни и танци, демонстрации по айкидо, вокални изпълнения на млади поп и джаз таланти, народна музика, оперни изпълнения, спортен рокендрол, хип-хоп и стрийт денс. В края на деня са предвидени изпълнения на класическа китара и рок.

В рамките на форума традиционно се провеждат две томболи, за които са осигурени много награди. Късметлиите ще получат ваучери за летни лагери, разходка с корабче, образователни енциклопедии, раници, топки, играчки и ученически пособия.

Всички малчугани са поканени да дойдат облечени с костюми на приказни герои, за да бъде празникът още по-шарен и вълнуващ.