Наливат 1,5 милиона в асфалт за централните улици в Пловдив

  • 11 август 2015, 08:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 acbf b332

Един милион и половина е сумата, която община Пловдив ще задели за преасфалтиране на участъците с дупки по централните улици под тепетата. Кметът Иван Тотев даде старт на големите ремонти от бул. "Васил Априлов" в участъка между булевардите "Дунав" и „България”, където работата ще продължи около един месец.


Първо ще се работи по западното платно, което ще бъде затворено следващия понеделник. По думите на градоначалника от Оперативна програма „Регионално развитие” са възстановили на общината още 1 милион и 400 000 лева по проекта за Пеещите фонтани. С тези пари се намалява общинското съфинансиране. Сумата ще бъде прибавена към парите за ремонта на бул. „Васил Априлов”, където предстои да бъде подписан договор с фирмата изпълнител.


От днес влиза в сила и забраната за движението на камиони с тегло над 12 тона по бул. „България” от бул. „Васил Априлов” до моста на Адата, съобщи заместник-кметът Александър Държиков. Причината е да се опази настилката на булеварда. По думите на Държиков вече има вдлъбнатини по асфалта в този участък. През първата седмица от забраната полицията няма да налага санкции на нарушителите, а само ще ги предупреждава.


Снимка: podtepeto.com