Напредва ремонтът на читалището в Павликени

  • 05 август 2020, 21:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%a7%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5 %d0%9f%d0%b0%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b5%d0%bd%d0%b8

Ремонтът на Народно читалище „Братство-1886“ в Павликени напредва. Мащабното строителство е възможно, след като кметът инж. Емануил Манолов издейства 1 499 928,00 лв., които бяха отпуснати с постановление на Министерския съвет, припомнят от общината.

Освен реконструкция са предвидени още и саниране и газификация сградата. Изпълнител на строително-монтажните работи е „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП“ АД, гр. Хасково, съгласно договор с възложителя Община Павликени.

Планирана е още подмяна на стара дървена дограма с нова PVC със стъклопакет. Ще бъдат поставени и топлоизолация на външни стени и покрив. Запазват се двете барелефни пана на фасадата. Започнат е вече ремонтът на покрива, където ще бъде монтирана ТПО мембрана и поставени нови ламаринени обшивки.

Вътрешните ремонти включват основен ремонт на голямата зала и сцената, където ще бъдат поставени нови подови настилки, боядисани стени и тавани, ново оборудване, нови зрителски столове, озвучаване, театрално осветление. Основно ще се обновят помещенията на библиотеките, репетиционните зали и кабинети.

Най-големият настоящ проблем с липсата на отопление на читалището ще бъде разрешен с изпълнение на нова отоплителна система и нов газов котел.

Ремонтните дейности по проекта и въвеждането на обекта в експлоатация следва да приключат до края на годината.