Наргиле бар работи въпреки забраната

  • 07 декември 2020, 15:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium hookah 768178 640

София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни. Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с КОВИД остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение.

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Заради утрешния студентски празник Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания. В последните дни беше установено нарушение само на едно заведение – наргиле бар, който работеше въпреки забраната.

С решение на общинския оперативен щаб създадохме организация за проверки на големите търговски обекти по 3 пъти дневно. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни, посочи Фандъкова.

Днес доставихме първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с КОВДИ-отделения. Закупуваме допълнителната апаратура със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината и те ще бъдат използвани за лечение на пациенти с КОВИД и болниците и социалните домове.

Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната здравна инспекция.

Снимка: Архив


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!