Нарколаборатория зад блиндирани врати откриха в село

  • 04 юни 2020, 16:48
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium img 6465

Добре оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е открита при спецоперация на полицията в дупнишкото село Крайници, съобщиха от областната дирекция на МВР  в Кюстендил.  Задържан е 43-годишният собственик на имота, образувано е досъдебно прозиводство.Оперативни действия провели  криминалисти в производствен цех за мебели в бившия селскостопански двор в населеното място. В помещения с блиндирани врати са открити изградени съоръжения с електронна автоматична овлажнителна система и електронна  система за оранжерийно производство и за сушене на високорискови наркотични вещества.  В  оранжерията са открити и иззети 48 засадени канабисови растения с различни размери.

Според коментари в Дупница задържаният мъж е бивш футболист, вратар, на отбора "Германея" в Сапарева баня, бил е на гурбет в чужина. Дворът на бившето ТКЗС в Крайници е превърнат в "индустриална зона" с дърводелски цехове. Наблизо има и обори и се отглеждат крави. Цехът за канабиса  се намира на закътано място, в края на бившия селскостопански двор. Около него няма други цехове.

За последните 3 месеца това е втора успешна акция на РУ Дупница по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот, отново в село  Крайници, бяха иззети таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик. Досъдебното производство по случая е срещу брат и сестра от селото, които са с постоянна мярка за задържане.

Снимки: ОД МВР-Кюстендил