Народни носии за певческата група в с. Яхиново

  • 07 март 2020, 18:01
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Medium 20200307 111908

Общинското ръководство на ГЕРБ – Дупница осигури средства за закупуването на нови народни носи на певческия ансамбъл в село Яхиново. Празникът на жената – 8 март, бе поводът за жеста към дамите от певческата група на НЧ „Пробуда – 1939“.

Фолклорният ансамбъл е сформиран едва от година и половина, но вече има активен творчески живот и немалък брой спечелени отличия и грамоти. Със съдействието на кметицата на Яхиново Софка Скоклева, осем жени се заемат да съхраняват жив българския традиционен фолклор в селото и да го предават на по-младите поколения. Певческият състав се включва активно в културния живот на селото, в организирането на различните празници и обичаи.

Дамите от певческата група споделиха, че са се обърнали за съдействие към общинския съветник Емил Гущеров, който е поел ангажимент да помогне и така средствата за закупуване на носиите са осигурени. Председателят на читалището Анна Боянова изказа благодарности за жеста и предаде благодарствен адрес към общинското ръководството на ПП ГЕРБ – Дупница.

Снимки: Партия ГЕРБ