Народът решава ще учат ли акушерки и сестри

  • 23 февруари 2021, 13:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium capture2

Община Добрич ще се допита да народа за да вземе важно решение, свързано с проблема с медицинските кадри. Местната власт иска да проучи нагласите на гражданите във връзка с разкриване на филиал на Медицински университет-Варна в града. По този повод е публикувана анкета, която всеки жител на общината може да попълни до края на месец февруари. Всеки трябва да посочи възрастта си, пола си, както и образованието си.

Участниците в анкетата е необходимо да дадат мнението си за евентуалното възобновяване на обучението на медицински сестри и акушерки в добрич, както и дали разкриването на такъв филиал ще помогне за преодоляването на дефицита от здравните специалисти в региона. Търси се отговор и на въпроса: Има ли недостиг на здравни специалисти във вашия регион?

Анкетата е част от необходимите стъпки, които Община Добрич трябва да предприеме за разкриване на филиала на Медицинския университет в града. Местната власт благодари на гражданите за отговорното отношение и за участието им във всенародното допитване.