Nasimo представя изложба и книга в столичната „Галерия 2.0”

  • 15 май 2019, 16:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 23

Известният графити артист Станислав Трифонов – Nasimo ще представи свои изложба и книга тази вечер, 15 май, в столичната „Галерия 2.0” на ул. „6-ти септември” 26. Началото е в 19 часа.

Nasimo е признат за един от пионерите на източноевропейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните художници-стенописци на Балканите.

Довечера творецът ще представи своята шеста самостоятелна изложба „Life is a Study”, както и книгата „25 Years of Nasimo: Sketchbook”. Двата проекта проследяват в ретроспекция неговото професионално развитие - от скици и учебни етюди до разработени картини и монументални стенописи, същевременно подчертавайки ключови аспекти от неговия житейски път.

,,Светът, в който живеем, е едно голямо училище, в което всички сме ученици, някои по-послушни, други не чак толкова. Всички ние се намираме в класната стая с една-единствен цел - да се учим. Всеки от нас е малък творец, който е тук, за да се учи и развие умението да твори, след което да го предаде нататък. Животът е училище. Нека урокът продължи!’’, казва Nasimo.

За музиката по време на откриването на ,,Life is a Study’’ ще се погрижи световноизвестния електронен диджей Иван Шопов.   

Книгата ,,25 Yaers of Nasimo: Sketchbook''ще се продава по време на събитието на цена от 40 лв. 

А официалната среща с автора, на която всеки ще може да получи автограф от него, е в петък (17-ти) между 17 и 19 часа.

Изложбата може да разгледате до 23 май 2019 г.