Назначени са още четирима областни управители

  • 12 юли 2013, 16:12
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a566b4718d6

Министър-председателят Пламен Орешарски назначи четирима областни управители. Това предават от правителствената пресслужба. Бивши градоначалници и заместник-кмет са избрани за постовете, става ясно от визитките им.


Областен управител на Варна е Иван Великов. Той е роден през 1969 г. Завършил е висше юридическо образование в СУ "Св Кл. Охридски".


Работил е като следовател в Окръжна следствена служба във Варна, съобщава се във визитката му. Бил е прокурор в Районна прокуратура в Девня и след това в Районна прокуратура във Варна. Съдия в Районен съд и Окръжен съд в град Варна. Адвокат във Варненска адвокатска колегия. От 2008 година е директор на Дирекция „Правно-нормативно обслужване" при общината във Варна.


Той бе назначен, след като изпълняващият длъжността Коста Базитов подаде оставка.


Областен управител на Перник става Михаил Михайлов. Роден е през 1966 година и е завършил Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия със специалност "Архитектура".


Работил е като управител и проектант в ЕТ"Идея М" - Михаил Михайлов и е бил управител и проектант в "Идея М" ЕООД. От 2007 до 2012 година е заместник-кмет по строителство в община Перник.


Начело на областната управа в Силистра ще бъде Насуф Насуф. Роден е през 1966 година. Завършил е Аграрен университет в Пловдив със специалност "Инженер-агроном полевъд". Бил е кмет на община Главиница в период от 8 години. През годите е заемал различни длъжности в общината.


Емил Иванов е определен за областен управител на Софийска област. Той е роден през 1965 година. Завършил е магистратура "Публична администрация" в ЮЗУ "Неофит Рилски" и е магистър по "Екология и опазване на околната среда" към Великотърновски университет. Два мандата е бил кмет на община Своге, а един мандат - областен управител на Софийска област. Иванов има и един мандат като народен представител.


За временно изпълняващ длъжността областен управител на Хасково до назначаване на титуляр е определен сегашният заместник-областен управител Кадир Исов. Роден е през 1973 година. Завършил е УНСС гр. София със специалност "Стопанско управление и администрация". Магистър е по "Икономика".


Бил е управител на фирма „ Мелек" - гр. Хасково. От 2007 до 2013 година е бил началник на отдел "Регионален технически инспекторат" в град Хасково.