Не стихват „ало“-измамите в Старозагорско

  • 19 ноември 2014, 13:41
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a13673b5aaa

Общо над 12 хил. лв са измъкнали „ало“-измамници от доверчиви възрастни хора в Старозагорско само за два дни, алармираха с тревога от областната дирекция на МВР. Схемите са до болка познати, от полицията постонно предупреждават, но въпреки това  старите хора се ловят на въдицата на мошениците.


Като случаят с 86-годишна старозагорка. В понеделник по телефона и се обадил мним доктор със „страшната“ вест, че синът е катастрофирал. Счупил си е гръбнака на две места, имал счупвания на крака и на ръката и се нуждаел от спешна операция, която струвала 15 000 лв. Същисаната старица извадили всичките си спестявани - 6700 лв., и ги предала на непознат куриер.


Две нови измами са били регистрирани през вчерашния ден. 83-годишна старозагорка е била преметната отново от мним доктор и предала 4400 лв за операция на „катастрофиралата“ си внучка.


Друга 79-годишна жена, пак от областния град, е пък повярвала на представил се за пожарнкира мошеник, че синът е пострадал при инцидент в завода, в който работи. Бабата събрала всичките пари, които имала вкъщи за „спешната операция“ – 600 лв, 1000 евро и 100 швейцарски франка, и ги предала на уж изпратен от здравната каса служител.