Нерегламентираното сметище край Света Петка изчезва

  • 12 юни 2014, 08:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5a5ad76108

Нерегламентираното сметище, което се намира в землището на велинградското село Света Петка, ще изчезне. Причината е предписание на експертите от РИОСВ в Пазарджик, които инспектирали мястото.


Цветана Чочева от инспекцията уточни, че констатираното замърсяване е било на изхода на селото, а в такива случаи кметовете на населени места и общини имат едномесечен срок, в който да изпълнят даденото предписание, след което търпят санкции.


Тя допълни, че по време на кампанията за почистване за един ден в Пазарджишко са почистени общо 22 нерегламентирани сметища.


"В община Брацигово бяха почистени 7 сметища, в община Пазарджик - 4, в община Панагюрище - също 4, в общините Стрелча и Велинград - по 3, в Ракитово 1 нерегламентирано сметище. Бяха почистени и над 30 замърсени локации в община Лесичово, 6 в община Белово, 11 в община Септември, както и крайпътни участъци на територията на общините Пещера и Панагюрище. РИОСВ -Пазарджик продължава системния контрол на републиканската пътна мрежа и в населените места за съществуване на такива", добави експертът пред "Фокус".