Николов: Необходимa e реформа вътре в ГЕРБ

  • 08 ноември 2019, 09:05
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium  d0 94 d0 b8 d0 bc d0 b8 d1 82 d1 8a d1 80  d0 9d d0 b8 d0 ba d0 be d0 bb d0 be d0 b22

Очаквахме подкрепата на градската десница в София. Поведението им ни учуди. Аз винаги съм намирал подкрепа в десните партии. Имали сме диалог и подкрепа от тях. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов пред bTV.

По думите му най-логично е партии, които изповядват дясно демократизчни ценности да имат общи мостове помежду си.

"Този вот не е протестен. Имаше опити за внушение, че тези избори ще са пагубни за ГЕРБ. Тези очаквания не се оправдаха. Не може да се нарече пропукване спечелването на изборите за местна власт. Ние го наричаме успех", категоричен градоначалникът. Николов се аргументира: "Увеличихме кметовете си и общинските си съветници".

Той коментира и загубите на ГЕРБ в някои райони. "Когато се получи едно отдалечаване от реалностите на една община, когато не решаваш проблемите на хората, когато си част от проблема, а не от решението, се получава загуба. Тези избори са изключително мажоритарни. За съжаление загубихме и такива общини. Имаше индикации за едно разделение между местната администрация и кмета. Правим си анализи. Обръщаме повече внимание на тези места, в които сме загубили, за да отстраним тези слабости“, увери Николов, цитиран от novini.bg.

По повод упреците, че ромите обичат ГЕРБ, Николов заяви: "В един от кварталите, кандидатът за общински съветник е директор на училище и се ползва с доверие сред местното население. Ако някой има сигнал за купуване на гласове, трябва да се подаде сигнал, в противен случай става дума за набеждаване и клевети".

"Необходимо е да има реформа вътре в самата партия. На местната власт беше дадена голяма свобода. Може би това даде катализатора. ГЕРБ даде по-голяма самостоятелност и свобода и това се оцени от редовите членове и те дадоха всичко от себе си, за да спечелим. Тази свобода, която бе дадена, заработи", подчерта Димитър Николов.