Николова на официална визита в Унгария

  • 10 февруари 2019, 13:51
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium image 7162912 126

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова ще бъде на официално посещение в Унгария на 11 и 12 февруари, съобщават  от правителствената пресслужба.  Тя ще се срещне със зам. министър-председателя на Унгария Жолт Шемйен. Визитата има важно значение за поддържане на интензивния политически диалог по широк спектър от двустранни въпроси и теми от европейския и международния дневен ред.

В Будапеща вицепремиерът Николова ще проведе серия от разговори с унгарския държавен секретар по въпросите за семейството и младежта Каталин Новак, с министъра на човешките ресурси Миклош Кашлер, с държавния секретар по социалните въпроси и социалната интеграция Атила Фюльоп както и с министъра на външните работи на Унгария Петер Сиярто.

Ще бъдат обсъдени двустранните отношения и конструктивното взаимодействие в различни области с акцент върху демографската политика, политиките за закрила на децата и интеграцията на хора с увреждания на трудовия пазар.

Николова ще посети унгарския парламент, където ще има разговори с държавния секретар по въпросите на  религията и националните малцинства Миклош Шолтес, председателя на групата за българо-унгарско приятелство г-жа Моника Дунай и говорителя на българската общност в унгарския парламент  Симеон Варга. Тя ще се срещне с представители на българската общност начело с  Дончо Русев, председател на Българското републиканско самоуправление.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!