Нинова: Димов е изкупителна жертва, нищо няма да се промени със смяната му

  • 14 януари 2020, 08:54
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 604799

Със смяната на министър Нено Димов няма да се промени нищо. Спряганите имена за негов заместник са политически назначения на коалиционен партньор, за да се запази управлението. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

"Въпросът за отговорността стои отворен и според нас тя е преди всичко на премиера, защото той сменя министрите, но не и начина на управление. Системата на управление е сбъркана, а не хората. Нено Димов е изкупителна жертва на целия този модел, защото има доста институции, които отговорят за управлението на ВиК сектора", посочи тя.

По думите ѝ 400 язовира са в предаварийно състояние. "Има язовири, на които 10 години никой не знае кой е собственика", поясни Нинова.

Според лидера на БСП кризата с водата е национален проблем и след Перник "ще изгърмят" и други градове. "За 10 години институциите спряха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се криза и в здравеопазването. Политиката не е търговия. Не може, за да си купиш личното спокойствие, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите", коментира тя.

"Не сме се отказали от вота на недоверие. Той е за кризата с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. Започваме консултации в четвъртък и петък", заяви още Корнелия Нинова.

Снимка: Стопкадър bTV