Нов пороен дъжд се излива над пловдивското село Поповица

  • 28 септември 2015, 13:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg

Поредната порция пороен дъжд заваля преди минути в пловдивското село Поповица, което от снощи е под вода, заради водната стихия. В момента са наводнени над 10 къщи, от които хората са се евакуирали.


Водата в голяма част от дворовете в по-ниските части на селото е стигнала половин метър, а всичко в мазетата и приземните етажи плува в изкуствени морета. Хората се опасяват, че положението може да стане и по-страшно, ако продължи да вали.


Под 35 сантиметра вода е и международен път Е-80 към Турция, който снощи бе затворен за няколко часа, тъй като бе невъзможно преминаването на автомобили по него. Движеха се само камиони, а част от шофьорите на леки коли, които се престрашиха да продължат пътя си, закъсаха по канавките.


По думите на Петър Георгиев, заместник-кмет на Община Садово, наводненият участък по международния път е увеличил размера си и вече е над 70-80 метра. Нивото на водата е стигнало половин метър.


Предстои ново затваряне на пътя, а това, което управата на общината прави е да отклонява потопа към съседните ниви, за да спре водата да тече към къщите на хората.