Нов проект подпомага Царево с 206 395 лева

  • 28 май 2014, 08:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53859f4359660

Община Царево спечели поредния проект - "Път до лодкостоянка с. Синеморец" по Стратегия за развитие на "Местна инициативна рибарска група Приморско-Созопол-Царево". Проектът е по мярка 3.1 "Инфраструктура и услуги, свързани с малките рибарски стопанства и туризма" и е на стойност 206 395 лева. Финансира се на 100% от Стратегията.


С безвъзмездната финансова помощ по този проект ще се извърши реконструкция на улица "Преображение" в село Синеморец, която представлява и единствен път до лодкостоянката в населеното място, съобщиха от пресцентъра на общината.


С реализацията на проекта се очаква да се подобри крайбрежната инфраструктура в района, както и да се подобри безопасността и условията, при които рибарите достигат до пристана и извършват своята дейност.


Основната цел на проекта е създаване на стабилна основа за устойчиво развитие и подобряване качеството на живот на рибарската общност в село Синеморец. Сред основните дейности по проекта са изграждане на улична и тротоарна настилка, улично осветление и други.


*Още новини от Царево четете тук