Нов път свързва София и Пирдоп

  • 25 октомври 2012, 15:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a06ed75af0a

Ново шосе свързва София и Пирдоп. 55-километровият участък от Път I-6 е рехабилитиран по проект за 29 милиона лева, 90% от които са заем от Световната банка.


Лентата на новия път прерязаха днес в Челопеч министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, постоянният представител на Световната банка в България Маркус Репник и кметът на община Челопеч Алекси Кесяков.


Не делим пътищата на малки и големи. За нас всички те са важни. С изграждането на добри и безопасни пътища стимулираме хората да останат да живеят в родните си места, каза регионалният министър на церемонията. Инвестираме във всички региони, за да осигурим работа за хората в тях, за да не се налага да се местят в големите градове. Затова, освен в пътища, влагаме средства и в обновяването на образователната, социалната, здравната и културната инфраструктура", допълни тя.


В приветствието си Маркус Репник отбеляза: Имаме изключително стабилни връзки с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и се чувстваме привилегировани да бъдем част от този пътен проект. Надявам се, че той ще свърже много хора и добри идеи за бъдещето на България.