Нов сайт рекламира международен фестивал в Благоевград

  • 12 февруари 2019, 17:59
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium 51079027 2947521751940534 8819200775189168128 n

Нов сайт представя Международния фестивал “Blagoevgrad Blus&Jazz”, който се провежда в Благовград, от основаването му до днес. Той вече може да се види от почитателите на музиката. Поводът за създаването му е предстоящото пето юбилейно издание на музикалното събитие, което ще е в края на март. В сайта е поместена пълна информация за изпълнителите, гостували през изминалите издания, както и за тазгодишните участници. Почитателите ще открият и снимки, запечатили моменти по време на концертите през изминалите четири години. Платформата съдържа още и карта на събитието за 2019 година, информация за билетите и картите, история на всички издания на “Blagoevgrad Blues&Jazz“, както и помощ за гостите на Благоевград, които искат да планират престоя си - хотели, къщи за гости и заведения /кафенета, ресторанти, барове и дискотеки. Повече информация може да намерите ТУК.

Тази година Международният фестивал „Blagoevgrad Blues&Jazz“ ще се проведе три вечери, от 28 март до 30 март. Първата вечер ще се проведе в Драматичен театър „Никола Вапцаров“. За първи път в историята на фестивала ще има класическа вечер. На 29 и 30 март меломаните ще слушат любимите си изпълнители в зала „Орфей“, парк „Македония“, където ще се наслаждават на блус и джаз музика. На сцената ще излязат Камерна опера-Благоевград с гост-солист Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович.Зрителите ще видят маестро Алекс Зографов, а с него на сцената ще се качат тенорът Бойко Цветанов и Стоян Бончев. Специална е и блус вечерта. Тя  ще осигури среща на публиката с Васко Кръпката и „Подуене Блус бенд“ , които ще отбележат 30-годишен юбилей. Турнето им започва от благоевградска сцена, а гост е блусменът на Америка - Guy Davis.

Юбилейното издание ще закрият виртуозите Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов, както и Биг Бенд-Благоевград.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!