Нов военен завод край Лясковец наема 240 работници

  • 20 юни 2017, 17:27
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium %d0%9b%d1%8f%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%86

Столичани вдигат военно предприятие край Лясковец. То ще се простира на площ от близо 14 декара и ще се намира в близост до военния завод „Аркус”. Вече започна подготовката на терена, върху който ще бъде построен новият индустриален обект, в който ще се правят детайли, възли и други елементи от стомана. Новият завод ще осигури работа на около 240 души.

Предприятието ще разполага с едноетажна сграда с площ от 2400 кв. метра и триетажна административна пристройка. Инвестиционното предложение предвижда пълна климатизация на работно пространство и съоръжения за опазване на околната среда към цеховете. Довеждащата и подземната инфраструктура за завода също е ангажимент на инвеститорите.

Вложител е софийската компания „Армако” АД, която обяви инвестиционните си намерения още в края на 2015 г. Общината стартира и проведе процедура за изменение на подробния устройствен план в местността край Лясковец, където ще бъде предприятието. Всички необходими бюрократични стъпки вече са извървени. „Армако” е компания с 20-годишен опит и е част от военно-промишления комплекс в България.