Нов външен асаньсор ще вози пациенти във Варна

  • 21 януари 2020, 15:32
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 21 %d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba

До един месец ще бъде въведен в експлоатация нов външен асансьор във варненската АГ болница „Проф. д-р Д. Стаматов”. Добрата новина съобщи кметът Иван Портних навръх Бабинден. Той и областният управител Стоян Пасев бяха гости на тържеството в Деня на родилната помощ в здравното заведениие. Градоначалникът припомни, че през миналите години Община Варна е осигурила над 1,4 млн. лв. за обновяване на сградата на болницата. Сега предстои пускането на новия външен асансьор, което ще улесни и пациенти, и лекари.  

В  днешния  празничен ден бе отслужен водосвет и бе спазен ритуалът по измиване на ръце на ръководителя на родилното отделение в болницата - д-р Добрин Николов.

„Благодаря на всички медицински специалисти, които се грижат за децата на Варна. Да сте здрави, уважавани и все така всеотдайни. Нека се раждат повече бебета в нашия град! Ние ще продължим да Ви подкрепяме, за създаваме по-добри условия и за майките, и за новородените, и за медицинския персонал“, заяви кметът Портних.

През миналата година в АГ болницата са родени 2018 деца, а само от началото на тази – 133 бебета. Това съобщи управителят на здравното заведение - проф. д-р Емил Ковачев, който пожела здраве и професионални успехи на колегите си. Лекарите и акушерките получиха и музикален поздрав от малките гайдари от школа „Тракия“.