Нова тв с нов разследващ екип от есента

  • 13 юни 2019, 11:19
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium vasil ivanov nova

Нова тв ще има нов разследващ журналистически екип от есента. Журналистът Васил Иванов се завръща от септември, готов за нови разкрития за злоупотреби и нарушения, съобщиха от медията. 

Така от есента зрителите отново ще имат възможност да проследят как журналистът Васил Иванов разобличава престъпни схеми за корупция, кражби и измами. Той се завръща в медията с подписан авторски договор, след личната покана на собственика на „Адванс Медия Груп“ Кирил Домусчиев.

"Васко, добре дошъл отново в Нова! Пожелавам ти още много силни разследвания и награди! Силната разследваща журналистика винаги ще бъде в програмите на Българската телевизия - Нова. Това е нашият дълг към обществото! Хора като Васко са рядкост и заслужават нашето уважение!", написа Кирил Домусчиев в личния си фейсбук профил.

Васил Иванов е един от най-силните разследващи журналисти в последните 14 години в българския ефир, казват от Нова тв. За този период той е автор на емблематични разкрития. В неговите репортажи са уличени редица висши държавни и общински чиновници в корупция и други злоупотреби с власт. Както те, така и десетки кметове и директори на агенции, разследвани от Васил Иванов, губят постовете си. В последствие много от тях са осъдени. Като разследващ журналист на Нова тв, Иванов разкри и показа още десетки порочни и престъпни схеми. Зрителите помнят как бе прехвърлен на негово име бронираният служебен автомобил на Главния прокурор, с което журналистът доказа системни нарушения на някои от нотариусите. До напускането му на медията през 2017 г., той ръководи сформирания от него разследващ екип.

Заради работата си, Васил Иванов многократно е бил обект на заплахи и посегателства. През 2006 година бе взривено жилището му с бомба, чиято мощност е 1 кг. тротилов еквивалент.

Към екипа на новия проект се присъединява и още един разследващ журналист – репортерът на Нова тв и TrafficNews.bg Тина Ивайлова. Тя става част от семейството на NOVA през 2012 година, където разплита различни криминални казуси. След нейното разследване за купуване на гласове на местните избори през 2015 година има задържани и осъдени. „Ало“ измамници също се изправиха пред съда, след като Тина Ивайлова внедри екип на медията в престъпната мрежа. Един от последните случаи, по чийто следи тръгна, е за двама братя с луксозни автомобили, които само по документи са незрящи.

Новината за новия разследващ журналистически екип дойде ден, след като стана ясно, че Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са освободени от Нова тв.

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за юни на тема "Летни фестивали" ТУК!