Новата зала в Пловдив е единственият закрит колодрум на Балканите

  • 25 август 2015, 13:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 540f101827ee1

25 вида спорт ще могат да се практикуват в най-новата и модерна за страната зала „Колодрума“ в Пловдив. Сред тях ще бъдат волейбол, баскетбол, хандбал, борба, вдигане на тежести, бокс, спортна гимнастика, футбол, тенис и фехтовка.


Както се подразбира от името на залата ще има и писта за колоездене с олимпийски размери. Тя е проектирана от водещия лицензиран архитект Сандер Даума от Холандия и е единственият по рода си закрит колодрум не само в България, но и в цяла Южна Европа. Изграден е в съответствие с всички стандарти и изисквания на Международната федерация по колоездене и е на път да превърне Градът под тепетата в Международен център по колоездене за цяла Южна Европа.


Освен за спортни активности, многофункционалната зала може да се използва и за други дейности като концерти и изложби. Снабдена е с най-съвременните системи за акустика и електро-акустика, озвучаване, осветление, мулдимедия, информационна и концертна системи. Предвидени са и два видео екрана, две информационни табла и видео стена на външната фасада.


На трибуните има над 4500 седящи, 153 ВИП и 24 места за инвалиди, както и близо 1500 допълнителни подвижни седалки. Пълният капацитет на залата при концерти е до около 7000 правостоящи. Отделно са предвидени още 100 места в пресцентъра и 160 в ресторанта. Достъпът до обекта се осъществява през два главни, седем допълнителни и един отделен вход за спортистите.


Има и осигурен достъп за хора с увреждания. Залата разполага още с подземен паркинг, сервизни и технически помещения, съблекални и гримьорни, треньорски стаи, лаборатория, лекарски кабинет, фитнес център, кафе-бар, богата търговска зона за спортна екипировка и др.


Съоръжението ще бъде отрито на 30 август, в неделя от 18:30 ч.


Още новини от Пловдив и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.


 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!