Нови класни стаи посрещат децата в спортното училище в Плевен

  • 19 юли 2014, 10:47
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53986608ec26f

Държавното спортно училище "Георги Бенковски" в Плевен ще приеме 104 ученици за 11 вида спорт в обновена матерална база с инвестиция от над 1 милион лева, съобщи за БТА директорът му Петър Георгиев.


Средствата са отпуснати от Министерството на младежта и спорта за реновиране на учебния корпус и общежитието. Сградата не е била ремонтирана от 1976 година насам, посочи Георгиев. Според него след санирането училището ще спестява около една трета от досегашните си разходи за топло- и електроенергия.


"Досега трудно осигурявахме 18 градуса температура на въздуха в учебните стаи през зимата", призна директорът.


През новата учебна година училището ще разполага с 24 напълно обновени класни стаи, 8 учебни кабинети, две актови зали и 80 места в общежитието с ново оборудване.


"Ние сме единственото държавно спортно училище у нас със собствена кухня и безплатно хранене на учениците", посочи директорът. Той уточни, че ще бъдат приети за обучение млади спортни надежди в четири паралелки - по една в пети, шести, седми и осми клас. Освен общо образование те ще получат подготовка за елитния спорт в 11 дисциплини - акробатика, баскетбол, бокс, борба, волейбол, гребане, лека атлетика, карате, футбол, тенис на маса, скокове на батут.


*Още новини от Плевен четете тук