Нови табели водят към музея на Разлог

  • 05 юли 2019, 20:55
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%9c%d1%83%d0%b7%d0%b5%d0%b9 %d0%a0%d0%b0%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b3

За улеснение на туристите, които посещават община Разлог и желаят да разгледат музея в града, започна поставянето на нови указателни табели. Те упътват хората в посоката на местоположението на културната институция. Гостите на община Разлог имат възможност да разгледат няколко интересни експозиции, като сред тях е и обновената изложба под надслов „Някога Мехомия - днес Разлог".

Посетителите ще се докоснат и до гостуваща мобилна изложба ,,От ръката тревненска", която поставя своята експозиция в музеите на цялата страна, също така ще се потопят в атмосферата на възрожденската къща, в която се помещава музеят в Разлог.

В началото на месец септември ще бъде открита гостуващата изложба ,,Претворено сътворено" на Националния исторически музей.

Близо 5000 движими културни ценности, отразяващи миналото на Разлог и селищата от общината, се съхраняват във фондовете на музея. Официално той е открит на 2 юли 1957 г. като Мемориален музей "Никола Парапунов", посветен на Никола Парапунов - ръководител на антифашистката съпротива в Пиринския край.