Нови технологии в 100 класни стаи за първолаците в Бургас

  • 15 април 2019, 16:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0 %d1%8f%d1%81%d0%bb%d0%b8

Първолаците в Бургас тази есен ще влязат в изцяло нови класни стаи. Стаите за децата, които влизат за първи път в училище на 15 септември, ще са нови. Ремонтите ще бъдат направени в абсолютно всички бургаски училища - от това в най-малкото село в общината до най-голямото градско, съобщиха от общината.

Пълна промяна ще претърпят общо 92 класни стаи. Първокласниците, които ще пристъпят училищния праг наесен, ще учат в класни стаи с нови антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин, нови интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник.

Освен обновяването на материалната база, не по-маловажно е въвеждането на новите форми на работа в първи клас. През април вече се проведе първото обучение на 50 учители за работа с нови технологии и методики за обучение. През лятото предстои още едно.

От общината уточниха, че вече са подадени 7 оферти за изпълнение на ремонтите и още толкова за обзавеждане и оборудване на помещенията. Предстои избор на изпълнители по проекта, а Община Бургас има желанието още в първите дни след 24 май те да започнат работа.

За да извлече най-доброто от опита на бургаските учители и да го съчетае с нови идеи, Община Бургас организира по проекта "Първокласно начало" голяма конференция на 14-15 юни. Нейната цел е да предостави възможност на учителите да споделят добри практики при обучението на учениците в първи клас, да обменят информация и опит със свои колеги и да набележат нови насоки за модернизиране и укрепване на системите за обучение в начален курс. Община Бургас призовава всички педагози с интересни разработки да изготвят презентация и да участват с нея в конференцията. След това най-полезните и ефективни решения ще бъдат приложени в практиката. Полезна информация за конференцията можете да откриете тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1430.

От общината припомнят, че Бургас първи в страната организира електронен прием в първи клас, което е голямо улеснение за родителите при кандидатстването. Бургас е и първият град у нас, който, отново по инициатива на кмета Димитър Николов, въведе през 2016 година изучаването на английски език в програмата за първи клас. 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!