Новите заместник-областни управители на Хасково ще отговарят за по шест ресора

  • 08 декември 2014, 11:39
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54858c7e62a83

Новите зам.-областни управители на Хасково ще отговарят за по шест ресора.


Станислав Дечев ще отговаря в региона са отбраната и сигурността, транспорта, здравеопазването, туризмът, икономика и енергетика, земеделие и гори.
Колегата му Милена Рангелова ще помага на областния управител в сферите на националната политика, трудовата заетост, култура, образование, околна среда и спорт.

Предложенията са първоначални, уточни Добри Беливанов. Те ще бъдат обсъдени със сменнците му тепърва. Областният управител допусна, че предложените от него ресори могат да претърпят и трансформации.

С встъпването си в длъжност на заместник-областен управител Станислав Дечев е прекратил ангажиментите си като общински съветник в местния парламент на Хасково, в който той беше секретар и на Комисията по спорт, туризъм и младежки дейности като общински съвет.
На съветническия стол на негово място сяда следващият от листата на ГЕРБ, от която Дечев беше избран преди три години за общински съветник д-р Георги Илиев.

Мария Иванова пък поема мястото на общински съветник на Милена Рангелова в Симеоновград. Рангелова беше и в кандидат-депутатската листа на Реформаторския блок на последните избори.

Тя е бивш заместник-кмет, а след това и кмет на Симеоновград Рангелова заяви при представянето си, че може да бъде полезна в много области. Тя обяви, че областната администрация е най-тясната връзка между държавното и местното управление ще работи в тази посока с опита си като градоначалник.

Той е бивш главен експерт във Фонд“ Земеделие“ пък Дечев се надява, че при новия Програмен период селата от Хасковска и Димитровградски общини ще получат възможността да кандидатстват за финансиране с проекти по Селските райони.


Като пример за добра работа по тази програма от региона той посочи Свиленград и Любимец.