Новият губернатор на Ловеч: Търсим решения за проблемите в болницата

  • 16 май 2017, 15:20
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium home 8pip7o lffc9 j  1

Новоназначеният областен управител Георги Терзийски покани днес на първа среща народните представители от Ловешка област, кметовете на общините и директорите на териториалните структури на изпълнителната власт, представители на съдебната система.

Терзийски поясни, че първата му работна среща след назначаването му е била с ръководството на ловешката болница. „И преди да поискате моя ангажимент като областен управител – ще ви помоля – недейте, много от тук седящите в тази зала днес знаят много повече от мен по темата. И много повече са могли да направят много по-рано – преди да се стигне дотук! Предстоят ми срещи, търсим решения, когато имам какво да кажа по въпроса – ще го направя, на този етап се надявам обаче по-малко хора да пречат, защото очевидно са единици тези, които са готови реално да помагат на държавната болница”, заяви новоназначеният областен управител.

Припомняме, че ловешката болница повече от 10 години има проблем със сключването на изключително неизгодни за лечебното заведение договори. Освен това поради незиплатени заплати голяма част от специалистите напуснаха лечебното заведение, а от 29 май затваря врати кардиологичното отделение, след като работа спряха урологичното отделение и съдовата хирургия.

„Една от водещите теми в работата ми ще бъде пълната подкрепа на бизнеса – малък, среден и едър бизнес. Ще продължа срещите си с всеки работодател, ще се опитам да помогна на всеки с каквото мога. Защото всяко съхранено и новооткрито работно място в област Ловеч е много ценно“, заяви още Терзийски. По думите му професионалното образование също ще бъде акцент в работата. Той посочи още, че очаква от народните представители подкрепа и пълно съдействие според възможностите на всеки за решаването на съществуващи или възникнали проблеми в областта.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова пожела на Терзийски и екипът му пълен мандат. Успех и добро взаимодействие с местната власт и институциите пожела и кметът на Троян Донка Михайлова, която подари на областния управител най-новото издание на книгата на Иван Хаджийски „Морална карта на България”. Народният представител Милко Недялков също пожела успех. Ще се стараем да променяме така законите, че да са в интерес на хората, каза той и предложи областната управа да стане център за обсъждане на приоритетите за областта в държавния бюджет за следващата година.

Стараем се усърдно да служим и се молим на Бога за нашия край и Родина, работете и вие за Ловеч, каза Негово високо преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил и подари на Терзийски икона на Св. Климент Охридски, като му пожела успех в работа.